Gondoltam ha nem sikerül, hát nem sikerül. :-D
Régóta szemeztem az emeletes tortával! :-)
Be is szereztem egy tortamerevítőt.
Itt a fotó, hogy melyiket választottam. (Sok helyen kis fa pálcikákat adnak tortamerevítőnek, én semmiképpen sem akartam ilyen célra fából készült dolgot venni. )
4 db ilyen hosszú műanyag tortatartó csőből lehetett méreteket vágni.
Én úgy gondoltam 4 merevítő elég lesz, így levágtam 4 megfelelő méretű kis rudacskát magamnak.
Ezeket belenyomtam az alsó tortába, majd erre felfektettem egy szintén műanyag emeletes torta elválasztót (17 cm-es kör alakú, édesapám készìtette nekem :) ).
Az alsó torta puncsos volt. (Nem tagadom, az a kedvencem :-) ) A felső torta túrós volt, egy elég egyszerűen elkészíthető túrós töltelékkel, viszont nagyon finom (Nassolda blogján van az alaprecept http://nassolda.receptneked.hu/2014/02/24/baglyos-torta/)
Én 25 dkg túrót használtam. Egy 18 cm tortaformát töltöttem meg vele. A piskóta azon oldalát, ami találkozott a túrós krémmel, megkentem sárgabarack lekvárral.
Ezt is és a puncsos tortát is egy egész éjszakára a hűtőbe tettem, másnap körbekentem vajkrémmel (én úgy szeretem, ha nagyon vékony a vajkrém a tortán ).
Majd délután elkezdtem díszíteni.
Az én taktikám az volt, hogy először beburkoltam az alsó (nagyobbik) tortát a fondant-nal, majd beleszúrtam a 4 tortamerevítőt. Ezután beburkoltam a kisebbik tortát is,fejtetőre fordítottam (nem kis idegeskedés, tétovázás után persze :-) ) majd az aljára ráillesztettem a műanyag tortaelválasztót. Ezt követően óvatosan ráhelyeztem a 4 tortamerevítőre a kicsi tortát, az alján a tortaelválasztóval.
Elég nehéz így leírni a folyamatot... remélem érthető! Bosszankodom rendesen, amiért ezt nem dokumentáltuk képekkel! De akkora volt az izgalom, hogy a fotók elmaradtak. :-D
Jött a díszítés, erről van pár képem:
:-D
Íme az első emeletes tortám.
Szerencsére mindenkinek ízlett, aki megkóstolta. Ennek én nagyon örülök. :-)
Reményeim szerint a díszítés is tetszik majd Nektek.
:-)
További szép napot! :-)
Jó sütögetést mindenkinek! :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése