2016. február 28., vasárnap

Sajttorta

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, minimális változtatással készítem:

50 dkg mascarpone
3 tojás
1 cs. bourbon vanília aroma
10 dkg porcukor (nyírfacukorból)
1 dl tejföl
1 citrom héja
1 ek keményítő

15 dkg vajas keksz (teljes kiőrlésű)
10 dkg RAMA

A kekszet ledarálom, összekeverem az olvasztott vajjal. Kibélelem vele a 23 cm-es tortaformámat, majd 180 fokos sütőbe teszem 10 percre.

A mascarponét a porcukorral, vanília aromával, porcukorral, citrom reszelt héjával, a tejföllel és a keményítővel elkeverem, majd a tojásokat is hozzáadom.

Ráöntöm a kekszes alapra, és visszateszem a sütőbe, amíg kicsit aranybarnás nem lesz a teteje.

A legjobb , ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

Az öntethez egy kis vegyes erdei gyümölcsöt egy kis vízzel felforralok, majd egy kk keményítővel sűrítem.


JÓ ÉTVÁGYAT! :D








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése