2015. december 6., vasárnap

Bejgli 2.0 fázisképek és a recept

Bejgli (mákos/diós)
Tésztához 60 dkg liszt 25 dkg RAMA 1,5 dl langyos tej + 2 dkg élesztő + kis cukor (felfuttatni) 5 dkg porcukor 1 egész tojás 2 sárgája
Az hozzávalókat összegyúrom, majd miután a tészta összeállt, 1 órára hűtőbe teszem. Amíg a tészta a hűtőben pihen, addig elkészítem a tölteléket.
Töltelék:
MÁKOS
1,5 dl tejet felforralok hozzáadom a 20 dkg porcukrot + 30 dkg darált mákot + 2 evőkanál lekvár + egy citrom reszelt héja
DIÓS 1,5 dl tejet felforralok hozzáadom a 20 dkg porcukrot + 30 dkg dió + vanília aroma (ízlés szerint) + rumaroma (ízlés szerint) + 1-2 evőkanál lekvár
A hűtőből kivéve a tésztát, 2 egyenlő részre osztom. Téglalap alakúra nyújtom, megkenem a töltelékkel. Minden oldalánál egy-egy cm-t visszahajtok (így a bejgli végén nem jön ki majd a töltelék) , majd felgöngyölöm.
2 egész tojást felverek, és megkenem a bejgliket. Majd pár perc múlva ismét átkenegetem őket. Villával megböködöm mind a 2 bejglit. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnává sütjük .
Íme a képek :
:-Dsmile hangulatjel.












JÓ ÉTVÁGYAT! :-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése