Bejgli (mákos/diós)
Tésztához
60 dkg liszt
25 dkg RAMA
1,5 dl langyos tej + 2 dkg élesztő + kis cukor (felfuttatni)
5 dkg porcukor
1 egész tojás
2 sárgája
Az hozzávalókat összegyúrom, majd miután a tészta összeállt, 1 órára hűtőbe teszem.
Amíg a tészta a hűtőben pihen, addig elkészítem a tölteléket.
Töltelék:
MÁKOS
1,5 dl tejet felforralok
hozzáadom a 20 dkg porcukrot
+ 30 dkg darált mákot
+ 2 evőkanál lekvár
+ egy citrom reszelt héja
DIÓS
1,5 dl tejet felforralok
hozzáadom a 20 dkg porcukrot
+ 30 dkg dió
+ vanília aroma (ízlés szerint)
+ rumaroma (ízlés szerint)
+ 1-2 evőkanál lekvár
A hűtőből kivéve a tésztát, 2 egyenlő részre osztom.
Téglalap alakúra nyújtom, megkenem a töltelékkel.
Minden oldalánál egy-egy cm-t visszahajtok (így a bejgli végén nem jön ki majd a töltelék) , majd felgöngyölöm.
2 egész tojást felverek, és megkenem a bejgliket. Majd pár perc múlva ismét átkenegetem őket.
Villával megböködöm mind a 2 bejglit.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnává sütjük .
Íme a képek :
:-D
JÓ ÉTVÁGYAT! :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése