Szereti is a baglyokat, ráadásul most nagyon felkapott ez a téma.
A torta (anyum kérésére) trüffeltorta lesz.
A mai napon a tortát készítem el és a bagoly vázát.
Mind a kettőt holnap burkolom be fondant-nal.
A bagoly készítése képekben:
Én a bagoly vázához pillecukrot kevertem össze vajjal.
Folyamatos kevergetés közben vártam, hogy a pillecukor is felolvadjon, majd hozzáadtam a puffasztott rizst. Ezt alaposan belekevertem a masszába. (Minden mennyiség attól függ, mekkora a formánk, annyi kötőanyag legyen, ami elegendő a puffasztott rizsünkhöz.)
Ezután az egészet egy zsírpapírral bélelt jénaiba tettem, hagytam kihűlni.
Kézzel megformáztam a bagoly alakját, majd félretettem, hogy visszaszilárduljon a pillecukor.
A kész formát vajjal kell körbekenni, majd a tortához hasonlóan burkoljuk fondant-nal, feldíszítjük, hogy a tortánk éke legyen! :-D
A torta alapja egy 22 cm-es formában készült kakaós piskóta, 6 tojásból.
A trüffelkrémmel töltöttem meg a tortát.
Ha nem tervezzük fondant-nal beburkolni, akkor a torta külsejét is körbekenhetjük a krémmel.
Mivel én beburkolom, ezért a külsejét vajkrémmel kenem majd körbe.
A tejtermék oldaná a fondant-ban levő cukrot.
Íme a vajkrémmel ellátott bagoly :D és a torta :D
Folytatás holnap... :-)
(Az ötletet nassolda blogja adta
http://nassolda.receptneked.hu/2014/02/24/baglyos-torta/ )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése