2018. február 11., vasárnap

Karácsonyi rénszarvas torta

Nagy fejtörést okozott, hogy mit csinálhatnék karácsonyra.
Aztán úgy döntöttem rénszarvas lesz. De akkor már vicces legyen, álljon! 😊

Csokis lett belül, vajkrém és fondant kívül.
Továbbra is olajos piskótával dolgoztam. Ilyen magas tortánál minél masszívabb a piskóta és a krém is, annál jobb.

Piskóta: http://kiskukta.blogspot.hu/2010/11/tortalap.html
Vajkrém: (svájci vajkrém) https://tortaiskola.hu/2016/02/22/svajci-vajkrem-keszitese-videos-segitseggel/
Csokis krém:1,5 dl habtejszín 25 dkg cukorral, vaníliás cukorral felforralok. Beleöntök 125 gramm (egy csomag) holland kakaóport, majd miután elkevertem, hozzáadok darabokban 40 dkg jó minőségű vajat.

Kihűtöm, majd ha "megdermedt", utána átkeverem kicsit közepes fokozaton a habverővel.

Sajnos fázisfotókban nem bővelkedek...Mert időhiányban voltam...mint általában.😀😁😂

De a lényeg: kell egy olyan tortaállvány, ami középen végigfut majd a tortánkon és 2 emeletes:1 a pocaknak, egy a buksinak.
Erre a merevítőre kell ráhúzni a piskótalapokat, és ezen is faragjuk majd meg a tortánkat.



A szarvacska mézeskalács tésztából készült. Megformáljuk , kisütjük a többi mézeskaláccsal együtt, úgy hogy egy hurkapálcikát bökünk bele, még sütés előtt. Ezzel tudjuk majd a buksijába bökni, így nem kell aggódni, hogy kiesik.

És a kész torta:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése